Ons Verhaal

Bakkerij Visser ’t Stoepje uit de Jordaan is al meer dan 100 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Al drie generaties lang staan kwaliteit en vakmanschap garant voor een mooi product met een vorstelijke smaak. Elke nacht bakt bakkerij Visser met veel liefde ambachtelijk brood. Als horeca-klant verwacht en krijgt u van ons een puur en eerlijk brood. Het liefst vertellen we u er alles over in de bakkerij en zouden we u de molenaar willen laten zien waar onze bloemsoorten vandaan komen. Daar zijn we trots op. 

Op deze site geven we u meer informatie over onze Ambachtelijke bakkerij gelegen aan de rand van Amsterdam, waar wij gevestigd zijn in Diemen.  

U kunt lezen waarom wij het predicaat ‘ambachtelijk’ zo belangrijk vinden, en hoe wij daar als bakker inhoud aan geven. Dat proeft u, en als het aan ons ligt blijft u dat ook proeven. 

AMBACHT EN KWALITEIT 

Wij werken met uitsluitend eerste klas kwaliteitsingrediënten, kennen onze leveranciers en weten dat zij, net als wij, de hoogste eisen stellen aan hun grondstoffen. Onze molenaar komt uit het noorden van het land van de beste patent tarwe soorten. Ons desembrood wordt gemaakt van Franse ‘tradition’ bloemsoorten en is op de steen fijn gemalen. Biologische bloemsoorten gebruiken wij voor onze speciaalsoorten om de smaken nog meer tot hun recht te laten komen. Daarnaast gebruiken we plantaardige grondstoffen voor de productie van veganistische producten. Goed voor het milieu en het klimaat. 

De juiste smaak vinden, nieuwe combinaties maken. Dat luistert heel nauw. Onze eigengemaakte grootbroodsoorten, kleinbroodsoorten en desemsoorten maken we volgens eigen receptuur. Dat is een kwestie van kennis en ervaring. Onze desemsoorten worden met eigen onderhouden desem gemaakt en na een nacht te hebben gerust, gebakken in authentieke vloeroven. Grof zeezout met een signatuur van de bakker zorgt voor juiste smaak en uitstraling.  

Een traditioneel Amsterdams/Jordaans brood is het allinson brood. Dit is een brood dat met de hand in het blik wordt opgemaakt met een ruime hoeveelheid water toegevoegd aan de receptuur. Dit zorgt voor een mals, compact en stevig puur volkorenbrood. Om de smaak goed te behouden wordt dit brood stevig afgebakken, zodat er een krokante korst ontstaat. Met eenzelfde zorg en aandacht bereiden we onze, in de Amsterdam zeer gewaardeerde, tramezinni broden, maar ook heerlijke hamburgerbroodjes van brioche of juist knapperig van een Italiaans deeg met extra olijfolie toegevoegd. Wij adviseren u de smaken zelf te komen ervaren!